Jadłospis

MY O DZIECI DBAMY I TAKIE DANIA POLECAMY

   

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

UWAGI

WTOREK

10.07.2018

Rogal z masłem, kakao, herbata, brzoskwinia (1, 2, 3).

Zupa koperkowa, makaron z kurczakiem i szpinakiem, kompot (1, 2, 3, 9).

Jabłko, wafelki (1, 3, 5, 6, 11).

 
ŚRODA

11.07.2018

Chleb z masłem, jajkiem gotowanym i szczypiorkiem, kawa inka, ananas (1, 2, 3).

Zupa pomidorowa, kluski z mięsem, surówka z kapusty kiszonej, kompot (1,2, 3, 9).

Babka cytrynowa, herbata z melisą (1, 2, 3).

 
CZWARTEK

12.07.2018

Mleko z płatkami kukurydzianymi, chleb mieszany z masłem, herbata z cytryną i miodem, wafle ryżowe z amarantusem (1, 2, 6).

Zupa krupnik, pieczeń duszona wieprzowa, ziemniaki, surówka z buraków i jabłka, kompot (1, 2, 3, 9).

Banan, biszkopty (1, 2, 3).

 
PIĄTEK

13.07.2018

Bułka z masłem, serkiem waniliowym, herbata z cytryna, cripsy owocowe (1, 2).

Zupa kalafiorowa, ziemniaki, paluszki rybne, fasolka szparagowa, kompot (1, 2, 3, 9).

Koktajl truskawkowy, flipsy (1, 5, 6, 8).

 
PONIEDZIAŁEK

16.07.2018

Chleb mieszany z masłem, szyneczką wiejską i papryką, herbata z cytryną, morela suszona (1, 2).

Zupa jarzynowa, racuszki drożdżowe z jabłkiem, kompot (1, 2, 3, 9).

Tosty z serem, sok wieloowocowy, arbuz (1, 2).

   

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

UWAGI

WTOREK

17.07.2018

Buka z  masłem i dżemem, kakao, herbata, nektaryna ( 1, 2).

Rosół z indyka z makaronem, kotlet drobiowy panierowany w sezamie, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot (1, 2, 3, 9, 11).

Kisiel, flipsy (1, 2, 5, 8).

 
ŚRODA

18.07.2018

Chleb z masłem, kiełbaski na gorąco z ketchupem, herbata z miodem, ananas (1, 2, 3, 10).

Zupa krem z groszku z grzankami, pierogi leniwe z masłem, kompot (1, 2, 3, 9).

Paluch z marmoladą, jabłko (1, 2, 3).

 
CZWARTEK

19.07.2018

Mleko z płatkami czekoladowymi, chleb z masłem, herbata z cytryną, arbuz (1, 2).

Zupa z lanym ciastem, gulasz wieprzowy z kaszą wiejską, ogórek kiszony, kompot (1, 2, 9).

Mufinka, herbata z miętą (1, 2, 3).

 
PIĄTEK

20.07.2018

Chleb z masłem, rybą w pomidorach, herbata z cytryną, banan (1, 2, 4, 6, 8).

Zupa szpinakowa, ziemniaki, jajko sadzone, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot (1, 2, 3, 9).

Ciasto drożdżowe z posypką, sok jabłkowy 100% (1, 2, 3).

 
PONIEDZIAŁEK

23.07.2018

Chleb mieszany z masłem, kurczakiem gotowanym i ogórkiem, herbata z miodem, żurawina (1, 2).

Zupa grochowa, makaron z białym serem, kompot (1, 2, 3, 9).

Bułka żytnia z masłem, morela (1, 2).

Życzymy smacznego!!!

DYREKCJA PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 2 ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE

*Alergeny zostały oznaczone numerami. Wykaz alergenów znajduje się poniżej.

Wykaz najpopularniejszych alergenów:

  1. Mleko i przetwory mleczne (łącznie z laktozą).
  2. Zboża glutenowe, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, a także ich produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i ich przetwory.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Skorupiaki i produkty pochodne.
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy makadamia, orzechy pistacjowe, orzechy piniowe.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutelenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcją producenta.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.