Jadłospis

MY O DZIECI DBAMY I TAKIE DANIA POLECAMY

   

ŚNIADANIE

 

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

UWAGI

WTOREK

08.05.2018

Bułka z masłem i miodem, kakao, gruszka (1, 2). Rosół z indyka z makaronem, ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany z sezamem, sałata zielona z jogurtem naturalnym, kompot (1, 2, 3, 9, 11). Chałka z masłem, herbata owocowa(1, 2, 3).  
ŚRODA

09.05.2018

Chleb z masłem, pastą wędliny i jajek, herbata z cytryną, cripsy owocowe(1, 2, 3, 6). Zupa pomidorowa, kluski leniwe z masłem, kompot (1, 2, 3, 9). Kanapki z masłem, sałata, pomidorem i ogórkiem, herbata (1, 2).  
CZWARTEK

10.05.2018

Zupka mleczna z płatkami owsianymi i rodzynkami, chleb z masłem, herbata, kiwi (1, 2). Zupa kartoflanka, gulasz wp. z kaszą bul gur, ogórek kiszony, kompot (1,2, 9). Kisiel, flipsy (1, 2, 5, 8).  
PIĄTEK

11.05.2018

Chleb z masłem, rybą w pomidorach, herbata z cytryną, banan (1, 2, 4, 6, 8). Zupa selerowa z grzankami, ziemniaki, jajko gotowane w sosie musztardowym, kompot (1, 2, 3, 9, 10). Deser MONTE, biszkopty (1, 2, 3, 8).  
PONIEDZIAŁEK

14.05.2018

Chleb mieszany z masłem, kiełbaską szynkową i pomidorem, herbata z miodem, żurawina (1, 2, 3, 6, 10). Zupa z fasolą szparagową, ryż na mleku z polewa truskawkowo-jogurtową, kompot (1, 2, 9). Bułeczka mini z masłem, sok jabłkowy 100% (1, 2).
   

ŚNIADANIE

 

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

UWAGI

WTOREK

15.05.2018

Rogal z masłem, kakao, gruszka (1, 2, 3). Zupa koperkowa, udo z kurczaka duszone, ziemniaki, sos, surówka z kapusty pekińskiej, kompot (1, 2, 9). Galaretka z bitą śmietaną (1, 2, 6, 8).  
ŚRODA

16.05.2018

Chleb z masłem, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną, ananas (1, 2). Zupa marchewkowa kluski z mięsem, surówka z kapusty kiszonej (1, 2, 3, 9). Babka cytrynowa, herbata z melisą (1, 2, 3).  
CZWARTEK

17.05.2018

Mleko z płatkami kukurydzianymi, chleb z masłem, herbata z cytryną, sok marchewkowo-malinowy (1, 2, 6). Zupa ogórkowa, makaron spaghetti z sosem mięsnym bolognese, kompot (1, 2, 3, 9). Jabłko, wafelki nadziewane (1, 2, 5, 8).  
PIĄTEK

18.05.2018

Chleb pasterski z masłem i pasztetem, herbata z cytryną, banan (1, 2, 6). Zupa z kaszką manną i jarzynami, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z marchewki  z ananasem, kompot (1, 2, 3, 4, 9) Koktajl truskawkowy, flipsy (1, 2, 5, 6).  
PONIEDZIAŁEK

21.05.2018

Chleb mieszany z masłem, polędwicą z indyka i ogórkiem, kawa inka, morela suszona (1, 2). Zupa grochowa z ziemniakami, naleśniki z serem twarogowym i dżemem, kompot (1, 2, 3, 9). Bułka wrocławska z masłem, herbata z miętą (1, 2).
Życzymy smacznego!!!

DYREKCJA PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 2 ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE

*Alergeny zostały oznaczone numerami. Wykaz alergenów znajduje się poniżej.

Wykaz najpopularniejszych alergenów:

  1. Mleko i przetwory mleczne (łącznie z laktozą).
  2. Zboża glutenowe, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, a także ich produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i ich przetwory.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Skorupiaki i produkty pochodne.
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy makadamia, orzechy pistacjowe, orzechy piniowe.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutelenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcją producenta.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.